BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2018-2019

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2019-2020 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes fra 1. august på www.biografklubdanmark.dk

1. SER DU MÅNEN, DANIEL - Biografpremiere d. 29.08.19
2. DOWNTON ABBEY - Biografpremiere d. 26.09.19
3. KOLLISION - Biografpremiere d. 31.10.19
4. KNIVES OUT - Biografpremiere d. 05.12.19
5. DE FORBANDEDE ÅR - Biografpremiere d. 09.01.20
6. UNTITLED FOX NEWS (arbejdstitel) - Biografpremiere d. 27.02.20
7. LITTLE WOMEN - Biografpremiere d. 26.03.20
8. UNDTAGELSEN - Biografpremiere d. 30.04.20
9. WILD ROSE - Biografpremiere d. 28.05.20
10. VORES MAND I AMERIKA - Biografpremiere d. 18.06.20

1. SER DU MÅNEN, DANIEL
Instruktør: Niels Arden Oplev / Med-instruktør: Anders W. Berthelsen
Medvirkende: Esben Smed, Anders W. Berthelsen, Sofie Torp, Sara Hjort, Christiane Gjellerup Kock, Jens Jørn Spottag m.fl.
Om filmen: SER DU MÅNEN, DANIEL er baseret på Puk Damsgårds bestseller og er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley. I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.
Distributør: Nordisk Film Distribution
Biografpremiere: 29. august 2019

2. DOWNTON ABBEY
Instruktør: Michael Engler
Medvirkende: Maggie Smith, Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Jim Carter, Imelda Staunton, Matthew Goode m.fl.
Om filmen: Året er 1927 (et år efter serien sluttede) og vi er tilbage hos slægten Crawley og deres tjenestefolk på Downton Abbey. Alle forbereder sig på royalt besøg, og bølgerne går højt i bestræbelserne på at imødekomme denne begivenhed. Indbyrdes kæmper både herskab og tjenestefolk med såvel store som små problemer, men også kærlighed og nye venskaber opstår i kølvandet på de kongelige gæsters ankomst.
Distributør: United International Pictures
Biografpremiere 26. september 2019

3. KOLLISION
Instruktør: Mehdi Avaz
Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Cecilie Stenspil, Tommy Kenter, Henning Jensen, Bodil Jørgensen m.fl.
Om filmen: Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil spiller i KOLLISION hovedrollerne, Leo og Olivia der pludseligt slynges ud i en krise. Under tragiske omstændigheder bliver deres niårige datter Liv kastebold mellem sin mor og far. Filmen er et bevægende drama, der udforsker en familie i opløsning og de beslutninger forældre træffer i forsøget på at finde mening og håb, når alt ramler. Filmen er inspireret af virkelige hændelser.
Distributør: Nordisk Film Distribution
Biografpremiere 31. oktober 2019

4. KNIVES OUT
Instruktør: Rian Johnson
Medvirkende: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette, Christopher Plummer m.fl.
Om filmen: Omtale følger

5. DE FORBANDEDE ÅR
Instruktør: Anders Refn
Medvirkende: Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Gustav Giese, Mads Reuther, Lue Støvelbæk, Sara Viktoria Bjerregaard, Sylvester Byder, Pernille Højmark, Jesper Lohman, Tommy Kenter m.fl. Om filmen: DE FORBANDEDE ÅR sætter fokus på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden under 2. Verdenskrig og skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i årene 1940-43. Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.
Distributør: Scanbox Entertainment
Biografpremiere 9. januar 2020

6. UNTITLED FOX NEWS (arbejdstitel)
Instruktør: Jay Roach
Medvirkende: Nicole Kidman, Charlize Theron, Margot Robbie, Allison Janney, Kate McKinnon, John Lithgow
Om filmen: Omtale følger
Distributør: Nordisk Film Distribution
Biografpremiere 27. februar 2020

7. LITTLE WOMEN
Instruktør: Greta Gerwig
Medvirkende: Emma Watson, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Meryl Streep, Laura Dern og Florence Pugh.
Om filmen: Filmen følger fire søstre i tiden efter den amerikanske borgerkrig. Her er tale om filmatiseringen af en romanklassiker i en nyfortolkning med nogle af tidens største unge stjerner.
Distributør: SF Studios
Biografpremiere 26. marts 2020

 

8. UNDTAGELSEN
Instruktør: Jesper W. Nielsen
Medvirkende: Danica Curcic, Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin, Lene Maria Christensen m.fl.
Om filmen: Fire kvinder arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv. ”Undtagelsen” er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter.
Distributør: SF Studios
Biografpremiere 30. april 2020

9. WILD ROSE
Instruktør: Wild Rose
Medvirkende: Jessie Buckley, Julie Walters m.fl.
Om filmen: Rose-Lynn har en blakket fortid og en fabelagtig stemme. Selvom hun er født og opvokset i Glasgow, har hun altid identificeret sig med countrystjernerne fra USA. Hendes store drøm er at flytte til Nashville og slå igennem som sanger, men drømmen om at stå på The Grand Ole Opry med skinnende cowboystøvler og eget band, synes meget lang væk, når man bor i Skotland, er alenemor til to og arbejder som rengøringskone. Med hjælp fra sin chef, som skaffer Rose et møde med en legendarisk radiovært ved BBC og et par hårde verbale sandheder fra sin mor, Marion (Julie Walters), er Roses vej til lykken måske kortere end hun tror. Rose spilles af stortalentet Jessie Buckley, der har begejstret publikum og anmeldere verden over med sin autenticitet og fremragende sangstemme. ’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.
Distributør: Scanbox Entertainment
Biografpremiere 28. maj 2020

10. VORES MAND I AMERIKA
Instruktør: Christina Rosendahl
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Mikkel Boe Følsgaard m.fl.
Om filmen: 9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.
Distributør: SF Studios
Biografpremiere 18. juni 2020

Den første film i Biografklub Danmarks nye sæson, SER DU MÅNEN, DANIEL, får biografpremiere den 29. august 2019 og sæsonen løber frem til næste sommer, hvor den sidste film, VORES MAND I AMERIKA, får premiere den 18. juni 2020. Publikum kan altså glæde sig til et år fuld af rigtig stærke filmoplevelser på det store lærred. Der er film for enhver smag og programmet byder på både drama, alvor, gode grin og en masse stærke historier.
Biografklub Danmark starter salget af medlemskaber til den nye sæson d. 1. august 2019 på www.biografklubdanmark.dk

 

Den første film i Biografklub Danmarks nye sæson, SER DU MÅNEN, DANIEL, får biografpremiere den 29. august 2019 og sæsonen løber frem til næste sommer, hvor den sidste film, VORES MAND I AMERIKA, får premiere den 18. juni 2020. Publikum kan altså glæde sig til et år fuld af rigtig stærke filmoplevelser på det store lærred. Der er film for enhver smag og programmet byder på både drama, alvor, gode grin og en masse stærke historier.
Biografklub Danmark starter salget af medlemskaber til den nye sæson d. 1. august 2019 på www.biografklubdanmark.dk


Om Biografklub Danmark:
- Biografklub Danmark er en national filmklub der påbegynder sin 25. sæson denne sommer.
- Hvert år bruger Biografklub Danmarks filmudvalg det meste af foråret på at gennemse film i biografernes mørke med henblik på at sammensætte det absolut stærkeste filmprogram til det danske biografpublikum.
- Som medlem af Biografklub Danmark kan man se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris.
- Et medlemskab af biografklubben koster 98 kr for sæsonen og inkluderer rabatkuponer til alle.

Value cannot be null. Parameter name: source